Mijn naam is Marije de Graaf, ik ben 42 jaar en woonachtig in Ilpendam (een dorp ten noorden van Amsterdam). Ik ben getrouwd, heb twee dochters en werk als communicatieadviseur, tekstschrijver en fotograaf.

Van schoolkrant en dagboeken naar professionele teksten

Als klein meisje schreef ik al verhalen voor de schoolkrant en heb ik flink wat dagboeken bijgehouden. Op de middelbare school blonk ik, mede dankzij mijn uitgebreide boekverslagen, uit in Nederlands. Jaren later besloot ik Communicatie- en Informatiewetenschappen te studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hier leerde ik tot in detail om te gaan met de Nederlandse taal. Vervolgens ben ik voor verschillende organisaties werkzaam geweest als communicatieadviseur en tekstschrijver. Doordat ik dit bij een grote verscheidenheid aan organisaties heb gedaan (o.a. gemeente, financiële sector, zorg, detachering en onderwijs) heb ik ervaring met het schrijven van veel verschillende soorten teksten.

Marije de (Foto)Graaf

Toen ik een aantal maanden werkzaam was bij één van mijn werkgevers huurden we regelmatig een fotograaf in. Ik ontving de facturen en was erg onder de indruk van de bedragen die we hiervoor betaalden. Zou het niet veel efficiënter en goedkoper zijn als ik deze foto's zelf kon maken? Natuurlijk! Ik schreef me in voor de opleiding Vakfotografie aan de Fotovakschool in Amsterdam en rondde deze in 2011 af. Sindsdien zetten werkgevers en opdrachtgevers mij in als communicatie adviseur, tekstschrijver én fotograaf en doe ik ook met veel plezier fotoshoots bij mij thuis.

Kennismaken?

Lijkt het je leuk om met mij in contact te komen om de mogelijkheden te bespreken? Of wil je een offerte aanvragen? Mail mij dan via info@marijedegraaf.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.